Het gebruik van een waterontharder heeft verschillende voordelen:

1. Verminderde kalkaanslag: Een waterontharder verwijdert de mineralen die verantwoordelijk zijn voor kalkaanslag. Dit betekent dat er minder kalkaanslag is op kranen, douchekoppen, glazen, tegels en andere oppervlakken. Hierdoor blijven apparaten langer schoon en beter functioneren.

2. Langere levensduur van apparaten: Kalkaanslag kan schadelijk zijn voor huishoudelijke apparaten zoals waterkokers, koffiezetapparaten, wasmachines en vaatwassers. Door het gebruik van een waterontharder wordt de levensduur van deze apparaten verlengd, omdat er geen kalkaanslag optreedt.

3. Energiebesparing: Kalkaanslag kan de warmteoverdracht in verwarmingssystemen en waterverwarmers verminderen, waardoor ze harder moeten werken om dezelfde resultaten te behalen. Met een waterontharder is er geen kalkaanslag en kunnen verwarmingssystemen en waterverwarmers efficiƫnter werken, wat resulteert in energiebesparing en lagere energiekosten.

4. Minder schoonmaakwerk: Kalkaanslag kan moeilijk te verwijderen zijn en vereist vaak het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen. Met een waterontharder is er veel minder kalkaanslag, waardoor het reinigingswerk aanzienlijk wordt verminderd.

5. Zachter en gladder haar en huid: Hard water kan leiden tot droog haar en een droge huid. Door het gebruik van een waterontharder wordt het water zachter, waardoor het haar zachter aanvoelt en de huid gehydrateerd blijft.

6. Milieuvriendelijk: Met een waterontharder hoeft er minder zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen gebruikt te worden. Dit resulteert in minder afval en chemische stoffen die in het milieu terechtkomen.

7. Verbeterde werking van zeep en schoonmaakmiddelen: Hard water kan de effectiviteit van zeep en schoonmaakmiddelen verminderen, omdat ze reageren met de mineralen in het water. Met een waterontharder werken zeep en schoonmaakmiddelen beter, waardoor minder product nodig is om hetzelfde resultaat te bereiken.

Het gebruik van een waterontharder heeft dus verschillende voordelen, zowel op het gebied van onderhoud, energiebesparing, gezondheid als milieu.